kop

VLIEGVISSEN IN DUITSLAND - SAUERLAND - LENNE (bij Saalhausen)

Vliegvisstekken en visvergunningen

Vliegvissen in de Lenne bij Saalhausen

Ingezonden door Hans

Ik vond het vissen heel aangenaam en ook wel wat ik gewend ben van de beekjes in Oostenrijk (Ziller, Zembach). Hier stroomde het wel wat rustiger. Het traject loopt langs het dorp, maar je hebt helemaal niet de indruk dat je in bewoond gebied aan het vissen bent, het is allemaal heel rustig.

Toen ik de vergunning ging halen vroeg de dame achter de toonbank of ik niet eerst naar de rivier wilde kijken omdat het water zo laag stond. Er waren de week er voor twee vliegvissers geweest die terug zijn gegaan omdat ze het water te laag vonden staan. Ik heb de gok gewaagd omdat ik gewoon weet vanuit mijn Oostenrijk ervaring dat er ook in weinig water veel vis kan zitten en dat klopte ook.

Het traject van Saalhausen is kort, hooguit een kilometer, maar met mijn manier van vissen doe je daar een hele dag over. Stroomopwaarts vissen en van steen naar steen vissen, overal ligt vis. Kort hengeltje (hooguit 7 ft) is aan te raden omdat je vaak onder de begroeiing staat te vissen. Op deze dag met 30 graden was dat wel aangenaam. Het water stond inderdaad laag, soms niet dieper dan je enkels, maar er zijn ook een aantal diepere poelen en zo hier en daar stroomt de beek breed uit.

Mijn uiteindelijk vangst: 11 bruine forellen (de grootste was 30 cm), 11 vlagzalmen (de grootste was 25 cm) en 2 kopvoorns (de grootte was 46 cm). Er zit veel kleine vis (tussen de 10-20 cm), maar zo nu en dan pak je ook een groter exemplaar. Al met al een geslaagde dag.

Ik heb gevist met een Scierra pico 7 ft #3 met een WF 3lijn. De gebruikte vliegen: deer hair sedge (#12), cdc vliegje (#14), miertje (#16).