kop

VLIEGVISSEN IN DUITSLAND - EIFEL - KYLL BIJ KYLLBURG

Vliegvisstekken en visvergunningen

(ingezonden Vincent Deenen juni 2007 Prijspeil 2007)

Datum: 22 + 23 juni 2007
Plaats : Kyllburg

De Kyll is goed bevisbaar. Het bevisbare water in Kyllburg is 5 à 6 km. Je kunt op 2 plaatsen makkelijk het water ingaan. De eerste plaats is bij de camping van Kyllburg. Hier kun je trouwens ook ca. 250 meter van de kant goed vissen (tenminste: als de camping niet vol staat). De campingeigenaren (Bulgaren) zijn niet al te vriendelijk, maar dat kan ook komen omdat het toeristenseizoen voor ze wat tegen zat.
Ondertussen zijn de eigenaren Brabanders (WvD)


De tweede plaats is te bereiken door richting Sankt Thomas te rijden. Net buiten Kyllburg sla je links af richting Sankt Thomas. Op deze weg zie je na ca. 2 km een kleine parkeerplaats aan je rechter hand. Aan de andere kant van de weg loopt een bospad naar beneden. Dit bospad aflopen (een paar honderd meter) en je kunt het water in.

Ik was de enige die die dagen stond te vissen (het weer was er niet echt naar). Gemiddeld ving ik 1 vis per half uur (alleen met droge vlieg gevist - Klinkhamer deed het goed!). Op een uitzondering na, alleen maar kopvoorn. Wel twee grote gevangen - ca. 45 cm. Gelukkig toch ook nog een forel gevangen.

Voor het vissen op de Kyll ter plaatse heb je de 'Blauwe Visvergunning' nodig (kost 9 euro voor een heel jaar). Deze vergunning is door de hoteleigenaar vooraf verzorgd (ik moest een kopie opsturen van mijn paspoort plus 2 pasfoto's). Een dagvergunning kost 10 euro. Je moet overigens wel een overnachting hebben geboekt ter plaatse.

Wij hebben in Hotel Müller in Kyllburg geslapen (eigenaren: Ulli en Marion). Kost ca. 34 euro per nacht p.p. Het is een ietwat vreemd hotel (is m.n. gericht op motorrijders), maar de mensen zijn aardig en dat telt.

Al met al is het een mooi plekje om te vliegvissen. En het is niet al te ver weg. Het ligt op iets minder dan 1.5 uur rijden van Maastricht.